GENK XOXO

Thursday, November 17, 2011

aku masih DISINI!

assalamualaikum w.b.t...


ermmm....blog aku nie ber lalang-lalangan sudah...hihi
maaf la sebab tak dapat walking2 dan berjoging kat blog korang atas sebab musabab yang bersebab dan tak dapat di elakkan...

btw..thanks kat korang..sebab tak remove aku lg dari bloglist and setia selalu...
terharu gue..ceh..wah!..

skang nie...aku lagi buze gilak mengurus KONVO...so..doa kan semoga sume berjalan ngn lancar ea...

t, kita jumpa g...as salam






love, Rara IBNU...(^^)

Friday, June 17, 2011

lama benor tak jumpa noh!

Assalamualaikum...

halo! halo! wass up..wass up.. 
wahHHH.....kangen band benor dengan belog aku nie....
kalo di tambah, tolak, darab dan bahagi..emangnya dah sebulan tak update eh! huhu!
.
.
ekceli, aku nak mensen sini yang aku kangen sangat nak stalker belog kawan-kawan, baca entri hot,joging belog and  join contes-contes dengan korang....huisssshhhh.....
ermmmm...mesti korang pikir belog aku nie da tak berpenghuni kan...berhantu gitu + berjanggut lalang  sudah..hohoho...
.
.
Dan...dengan entry aku yang taklah seberapa panjang dan pendeknya ini, aku mau mengkhabarkan dua khabar iaitu berita baik dan buruk kat korang.
.
.
Berita baiknya aku nak korang tau yang ..aku nak aktif balek ber BLOG! yeayyy!!..pasni..lebih kerap la nanti korang nampak update belog aku kat dashboard korang!..hihi ^^
&,
Berita buruknya....aku kembali bersaing untuk rebut cinta EN.nuffnang...Opss! jangan marah..nanti kena jual!..haha !!!

WELL! setakat ini  jak lar entry pembuka aku..aku tak mau cercite-ceti semua, nanti tak surprise la katakan..eceeeeehhh!
bha! nanti jumpa di entri akan datang..adios..



nota tangan:
p/s: wei! rindu gilak sama belog belog korang..opsss..belog jer bukan tuan tanah belog oke! hihi

p/s:
btw! thanks olls sebab selalu memeriahkan traffic belog aku nie sepanjang cuti hanimun ku..haha!! muchas gracias me amor..

p/s:
Assalamualaikum..

Tuesday, May 3, 2011

unTITLED!

Assalamualaikum...

Syukur...SyukuR..Syukur..Alhamdulillah..!

FIRSTLY....Terima kasih Ya ALLAH..akhirnya...aku dapat menjawab dengan baik paper last tadi.
2ND, finally... penantian selama 3 tahun (6 semester) di UMSkal nie berakhir  juak pada tanggal keramat ( 3.5.2011, selasa) hari ini )
lastly...aku nak war-war kan yang aku da dapat meng UPDATE kembali blog tercinta nie setelah hampir sebulan tak da cite..yeayy!!!!
.
.
.
EKTELI, entry kali nie adalah coretan EDISI khas buat kawan-kawan seperjuangan sepanjang sesi 2008-2011 di UMSkal..spesel untuk kengkawan satu batch aku (HE 20 international banking & offshore) 
.
.
kalo di imbas muka...memang tak sedar masa berlalu begitu pantas...benar lar pepatah melayu iaitu " masa amatlah mencemburui kita"..hik.hik.hik....
 rasa-rasanya sepanjang tiga tahun mencarik ilmu di kampus nie..memang banyak dugaan + cobaan lah... tapi paling ndk bole lupa...time 1st menjejakkan kaki di labuan nie..bole lar dikatakan tujuh hari, tujuh malam berendam air mata sebab mau pulang ..(sob.sob.sob)..tapi start dari situ juak...aku dengan jayanya dapat membuktikan bahwa aku nie bisa berdikari seperti anak-anak yang lain..hahaha! (ketawak penjahat)
 (^-^)

oke..oke..stop!!..kalo  aku mengarang tentang liku-liku perjalanan hidup...rasanya...3 hari pun ndak siap..so..
aku nak korang lihat  + saksikan sendiri teman.temanku yang menjadi peneman sepanjang menimba ilmu di UMSKAL ini :D
.
.
.
fonto~eita~dee
 tiga sekawan nie bole katakan 24/7 bersama..dengar2 pie tandas pun sekali..tapi lain2 toilet lar..aik jgn mereng oke ! :D


Ging2 indian kat kos aku ( inthu, nalini. kasturi ngan thilaga)

ini time BBQ fasa pertama dorang tak ajak aku huhuh...( werda, effa, yoges, my love (ema..hihhi), anis, nana, fizan, chuck, lydia, oniel & the most  blur man in class + macho ( nicholas sia) !

maha annie, baby (saras) n & my love kogi

enang, seventeen, lola & mini...

hah! tguk tue...the only one ah cai inter. student kat kelas aku ( wang zhe) di apit mesra ole jelitawan amoi chantek..kei kei, mei, and yien lee & ching mui )...

wow! the most superboys in HE 20 ( robert, thien, chin fook liong, , thomas kiew victor tan  zha hou, jamri, habib, azrul & houng)...sorry for the wrong spelling..yang pnting bunyinya sama..hihi 


posing maut owh! kat pic nie ada rodiah, azni & rashidah...dorang bertiga nie low profile sikit...so...aku pun segan nak tegur..apa2 pun..aku tetap ingat nama korang bha!

time wonderful dinner koa he 20~~~cam taw2 jak dorang nie..masing2 ada partner...jeles aku :D

FYI, nie lagi geng yng tak bole di pisahkan...kemana-mana pun  mesti bersama ! (roomate ( nadia), wana, yin2 & clarice. 
ekteli dua orng yng tak pena aku tegor...time sem nie lar baru dpt bercakap...bole lah katakan dorang nie flower boys dalam kelas ( zahid (baju merah) & azlan ( baju itam strip biru)

aksi semangat panggang ayam..ely, mickey nasir, & steve

opssss..yang merah nie..juara raja lawak he 20 ( pomen) haha!...baju pink tue...paling kecik dlm kelas...namanya florence

geng penghambur ( mimie, ana, chuck, anto (leader), fizan ( penari kebangsaan..haha) & DD c pencinta wanita..kahkah!

opsss....ini lar geng ku yng ter*****...i lop u bebeh..muaxxx
Ekteli...aku panggil group nie group " wondergurl"...sebab selalu berlima..hihhi..sorry ea...( dila, baziah wawa, effa & anis)
ini cik ungu +  wendy !..c tuttttt..punya amoi..XD

the most " becok" ..haha! dia sukak nie sign (!!!)~~~..btw....thnk aisha for cherish us with ur  DEVIL  laugh !!!
HOT KAPEL  dalam kelas aku..haha!..jgn marah :D

FINALLY..WE ARE HERE....!

i heart u guys! so damn much!





nota tangan :
kat sini aku nak minta maaf banyak-banyak kalo ada "TER" kat korang...aku sedey wei....huhuhhu....(-_-)...


p/s : 
opssss.....entry nie agak panjang kan..tapi...tapi aku tak nak ketinggalan  tuk catatkan hari yang bersejarah ini (3/5/2011) sebagai tarikh keramat dalam chapter kehidupanku untuk tatapan di masa depan  kelak..ececehhhh....last but not least...."C U olsss AT konvo "


p/s :
halalkan pic yang aku curi dari album korang ..peace!!!!!!


p/s :
assalamualaikum...

Sunday, April 10, 2011

selamat tinggal blogger sekalian :D


Assalamualaikum w.b.t


HARI NIE AKU NAK TULIS DENGAN KASI CAPLOCK AYAT-AYAT KU (mintak pujik lagi)...YEHAAAA!
oke..oke..aku maen-maen jak..hihihi...
ekteli..ni lar entry aku yang terakhir..so..dengan sedey dan duka lara di hati..eceeeeceh...
aku mengundurkan diri dari bersaing rapat merebut EB encek NUFFNANG dengan kawan-kawan sekalian...
(-_-)
.
.
.
eheeee...korang suke lar tue ..buwekkk....
hehhee..sorry ar..aku rasa sekarang nie cam mereng sak otak ku nie...barangkali exam da dekat kut...sebenarnya aku nak kestaw kawan-kawan, mebi sepanjang bulan 4 nie aku tak kan memPOST entry lagi sebab mo concentrate tuk final sem EXAM ..aku nak juak capai DEAN LIST tahun nie (amin)..itupun kalo bole lar :D

aku siap buat jadual untuk mengira detik-detik last ku kat  UMSKAL nie sebelum melangkah  ke alam pekerjaan nanti..insyallah!!!!
bukan pasal nak study jer...sekarang nie aku sibuk memPACKING kan barang untuk di angkut balek ke kampung halaman (YEAYYYY!)...dan paling penting dengan berbekalkan 25 hari lagi di sini ..masa nie lar nak hargai masa dengan geng-geng keras disini..al-maklum la kan..kawan-kawan bukan saja orang SABAH...tapi..ada yang tinggal kat peninsular, sarawak, brunei..& paling jauh  kat turkey dan china...huh!

selamat tinggal kawan-kawan ..semoga berjaya di mana saja kita berada :D


hah!..takat sini jer lar entry nie..nanti pas exam ...kita jumpa balek oke ya ging-ging blogger semua!!!..muaahahahha
btw...aku juak nak wish kat korang yang nak final XM nie..mudah-mudahan kita lulus dengan berGAYA!!!..hihi
gud luck!!



nota tangan :
sampai ketemu di entry akan datang..muahahaha

p/s :
wish me luck ya

p/s:
as salam...

Tuesday, March 29, 2011

demi KESEHATAN mu..aku kasi OFF bha lampu...:D


assalamualaikum...

hallo..hallo..ni hou ma?..wo en hou..opppss..merepek sudah aku lewat-lewat malam nie..hahaha!..hari nie hari yang paling memenatkan lah..pa tidaknya, malam-malam practice dancing ala-ala korean untuk dinner malam jumaat nanti..eceeehhh...kalo bukan sebab teda wakil orang melayu dance..ndak ku join tue ..(tipu)..nasib juak 1 malaysia la katakan...

hah!..ekteli..kali nie aku nak share ngan korang tentang event 1 dunia ..korang tau ker???..ermm..oke..oke..
nie..nak cite la kan...event nie memang julung kali lah diadakan tuk celebrate "60 HOUR EARTH" pada 26 mac 2011 ari sabtu tue ...kat sini..ermm..bule katakan semenjak aku menjejakkan kaki di universiti nie..nie lar 1st timenya budak-budak MPP menyahut seruan jimat elektrik & save bumi selama 1 jam...rasa-rasa macam da lambat sangat aku post kan..benda tue pun da berlalu..tapi aku tak kesah..yang penting otak + hati ku bersatu mau mempostkan juak entri ini..haha!

UMSKAL pun sahut bha seruan kasi mati lampu..cayalah!!
pandangan tepi...nie lar pelita kecil yang kami nyalakn time  electrik di putuskan...tapi kan..aku heran juak...asap2 nie x merbahaya kat bumi  ker???ermmmm

cantik kan..:)
semangat juak budak-budak nie :P

macam anak-anak kecik jak..semangat pegang lilin..tapi best oh!.
tenguk tue..siap pegang magic c doraemon lagi ...

opsss...sesat plak nie..amek pic solo2 lagi tue...aisshh..anak sapo la nie kan..

nie budak-budak nakal..sukak kasi mati lilin orang..haha!


hah!...semangat kan budak-budak kampus ku nie..ermm...tapi..apa2pun..aku hepi lar tahap dewa sebab...aku pernah juak terlibat dengan aktivti menyelamatkan bumi...(cam dragon ball kan..selamatkan bumi???)..plsss...haha!..bha..itu sak lar.tuk kali nie..bantal pun da memanggil tue...ngeee~~~

nota tangaan :
hargailah bumi kita..tua sudah pun..tggu jak masanya...erm..pikir2 lar yer

p/s:
pesanan penaja : lops budak2 dalam pic nie sume..:D

p/s:
as salam...

Sunday, March 20, 2011

Charlie's Angel versi BUDAK SKOLA

 assalamualaikum...

pernah tak korang terpikir untuk berpakaian ala-ala korporat gitu?..eceehh..saja tu aku nak tanya..mau mengasi JELES kat korang nie hik.hik.hik...kalo korang nak tau pakaian ala-ala korperat nie cam pakai pakaian formal orang-orang kaya pi keja di opis contohnya blazer, pakai niktai (tie), kasut high *heal* yang ber shining ala-ala bintang dan macam-macam lar. (nie kes malas nak xplen la ni..:D)
.
.
.
haha!..aku tak nak berteka-teki lama-lama sebenarnya...otak aku pun penat nak pikir lagi. haha!..ekteli. aku nak share kejayaanku "khatam"  dalam final year presentation ato lebih ringkas budak-budak sini bilang (FYP)...macam keren jak kan..fuyyyooooo!..
(-_-)
.
sweet nyer ^^
kalah charlie's angel tak ??
haha!...trip-trip charlies angel lagi...tp macam betul kan...eeeee..terlebih sudah...


wanita-wanita berjaya ! :)

 
nie..gabungan tiga negara nie..opsss...negeri..hek.hek..sebelah kiri dari semenanjung, tengah tue orang sabah...& ujung kanan tue..orng sarawak!..kawaaiii tak ^^


 kawan-kawan sekepala batu ngan aku..ging karas kalo orang sabah panggil..




opppsss...nie jangan di tatap lama-lama taw..ngee~~!


gengster :P
memang bidak la nie pic..cam model tangga sak kan :P


pandangan belakang
uiseh...ni kali lah..haha!..aku sukak banget nie pic..buli dapat award nie kan..kahkah!
.
.
.
.
hah!..amacam puas ati tak tenguk orang berpakaian ala-ala koperat gtu!..eceeecehh...btw,,nie nak kredit kat cik ungu kidal...sebab kalo beliau tak da time tue...tak dapat la korang tguk pic hot nie..(trip-trip femes lagi)..haha!




nota tangan :
FYP aku dah lama rasanya..kalo tak silap tanggal 23/1-11 g bersamaan ngan hari ahad tueeee....kengkawan aku yang tertanya-tanya mana pic FYP aku..hah!..silakan la tguk..:D


p/s: 
nak tnya nie...kami ada IRAS charlies angel tak..ngee (gurau jak)


p/s:
as salam....

Friday, March 18, 2011

PENGUNGUMAN RINGKAS

assalamualaikum...

hari jumaat bersamaan 18 mac 2011..pukul 10.56 pagi ini, tercipta lagi sejarah baru dalam dunia khayalan ku ..hek.hek...u guys taw ker..ini kali ke-3 aku mendesign bolg ku nie...tapi..bebanyak design yang aku suka...warna merah juak jadi pilihan ati...amcm? kiut tak blog aku...(mintak pujik sikit)..lol...

design blog ku yang ke-2...rindu plak :)
.
.
.
design kali nie..aku just nak buat ringkas and tak nak letak banyak widget..tapi..paling penting kaler nyer MERAH hati gitu...
....
..
.

well..harap-harap korang yang tak suke kaler kaler merah ..jangan plak stop berBW kat blog aku yer...hek.hek...

peace NO war!

nota tangan:
pesanan ikhlas dari empunya blog..i heart u guys!!

p/s: 
aku sukak banget ngn kaler merah..hek.hek.

p/s:
as salam...








Monday, March 14, 2011

kerana BUDI..aku jatuh HATI

assalamualaikum...

hai sume..hari ni sehat?..kalo tak sehat, jgn lupa jumpa bomoh...eh..pak DOC. haha!..aku nak ingatkan korang nie, jangan main ujan taw..skang nie tengah havoc tentang nuklear jepun meletus dan mengakibatkan ujan asid...kesannya..kalo terkena kulit kita..bisa-bisanya dapat penyakit kulit, gugur rambut, & paling teruk pun kena penyakit cancer..huk!..so, korang jangan nak buang tebiat plak nak beromantika di bawah percikan air ujan oke!!!

AWAS!!!!..

oke..oke...oke...
berbalik ngan title entry aku...hari nie aku terbaca satu cite menarik kat cik abang METRO..tentang satu kisah cinta anak dara ngan pacarnya kakek-kakek tua ( warga emas kalo orang malay cakap).kalo di ikutkan butiran akhbar tue..bibit cinta mereka nie bermula dengan insiden 'WRONG NUMBER" sehingga ke jinjang pelamin...mesti korang familiar kan ngan ayat tue..ala..yang kena bold tue...hek.hek.... spesel tuk kaum  cowok-cowok.. tactic nie selalu di gunakan tuk dekatan ngan cewek idaman..iya kan???...! jadi kalo
di pendekkan ...korang baca la sendiri di nikah datuk kacak" tuk cite yang lebih detail...


DBSK-WRONG NUMBER....sarangeyo oppa!!!~~

btw...berdasarkan kisah romantika de amore nie..aku rasa...sangat terpanggil tuk tampil kehadapan..mengutarakan idea-idea gilakku tuk mengatasi permasalahan ini ( ayat paling skema di universe..haha!)...dan hasilnya....
......
....
..
1. kalo ada orang miskol...tapi teda namanya korang save...kasi biar jak...kalo penting tue..mesti dia kol balek..
2. bagi yang dah ada bf, kalo ada yang ngurat..korang suh lah bf korang sambut tepon & marah tue orang. ( & x lupa juak yang single (teda bf. (huk!)..suh kawan lelaki lain tolong cakap bagi pihak korang.
3. cara paling selamat...kalo tue orang sukak kaco korang..cara ter "effective"...buang simkad lama..beli yang bru ( pendek kata no.baru lah..hek.hek.)
4.last but not least..eceeeecehh!...kol pak polisi..


nota tangan:
amacam...korang se7 tak ngan idea bernasi nie...kalo setuju sila la kerutkan dahi anda...haha (gurau jak oke)!


p/s:
mudah-mudahan kita sume di jauhkan dari masalah camni..(amin 44 X)


p/s:
as salam...

Friday, March 11, 2011

I Lab U "CIP"

assalamualaikum...

halo!..halo..! sume..hari nie aku teringin mencoret kat diari tercinta banget nie..dua ari di tinggalkan, cam 20 abad jak rasanya..tettttttt (aku buhung tue)..sebenarnya, aku ndak da mood berblogging 2-3 hari nie sebab hal-hal yang tidak dapat di elakkan (buhung sunat lagi). today..(eececceh..trip-trip om putih kunun)... aku Share sikit tentang sesuatu nie..sssshhhhhhh..segan bha mau kestaw...mabe korang da taw..tapi shy-shy cat bilang ndk taw..hek.!hek!..tapi alang- alang kan..nah! scroll pie bwh cepat!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rehat jap
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
opsssss..stop-stop...!!!! aku bilang stop oke :D
.
.
.
.
.
jeng..jeng..jeng...

video
"camceng"


kesimpulannya, korang rate la sendiri video nie...first tguk, tersangat tacing (sedey)..second tue cam mintak pujik jak..third time..baru lah..ketawak berguling-guling  :P.. 


nota tangan :
ekteli..dalam 2-3 ari nie kwn 1 batch past away (Al-fatihah)..so, teda mud main-main...tapi bapak ku bilang.."life must go on"...so...

p/s:
terasa emo plak aku kan..

p/s:
as salam....

Tuesday, March 8, 2011

PEMALASNYA NIE BUDAK.

assalamualaikum...

fuhhh! aku penat !!!
pagi- pagi kena bangun awal mo pie kuliah. huh!..ni lah trend budak kampus. kalo teda kelas pagi, bule plak bergadang malam main social network macam fb, mysapce & paling syiok berblog sambil stalker & walking di blog kawan lain.eh!.eh!.(jangan kamu buhung sana).. aku ngerti betol gayak-gayak kamu nie. spesel nie hah, student yang ndak pandai-pandai tobat cam aku . hek.hek!

sebenarnya, aku mau share satu benda bha nie. tapi ndak tau mau mula dari mana...malu bha aku..tettttt..(aku buhung ) ..
oke.! aku direct to the point ah..
 time kuliah pagi tadi, aku dengan penuh dedikasi (aku buhung lagi) mendengar lecture S.M.(strategic managment)...time ku belek-belek tu buku. aku jatuh cinta ngan satu sajak yang teda title. so, aku mo sharing & caring ngan kamuorang la nie..pastu pandai-pandai lah analisi maksudnya oke.!

There is a time for everything,
a time to born and a time to die,
a time to plant and a time to uproot,
a time to kill and a time to heal,
a time to tear down and a time to build,
a time to weep and a time to laugh,
a time to mourn and a time to dance,
a time to scatter stones and a time to gather them,
a time to embrace and a time to refrain, 
a time to search and a time to give up,
a time to keep and a time to throw away,
a time to tear  and a time to mend,
 a time to be silent and a time to speak,
a time to love and a time to hate,
a time for war and a time to peace,


the end~~~~


nota tangan:
kalo kamu perasantan, nie sajak cam kenak di hati kan...dia mo kestaw yang  nie lar benda yang kita buat dengan masa yang kita ada..hek.hek.hek.!

p/s:
trimas bacanya...& SELAMAT HARI WANITA 


p/s:
 as salam...

Monday, March 7, 2011

KATCEWA "M.U"

                                                            assalamualaikum...

 aku benci MU!!!...bisa-bisa nya kalah dengan liverpool. hul.huk.huk.!...even aku nie bukan lah peminat tegar ( aku buhung) dan sebab kaler baju M.U warna merah,  tp oleh sebab team M.U yang first aku kenal dalam dunia bola EPL, aku turut sedey dengan kekalahan  yang agak menggirangkan  mendukacitakan tadi (agak tacing ya di situ.huk! )...


LIVERPOOL 3                                        MANCHESTER UNITED 1
nie, nak ulas sikit tentang match dua team ebat nie. ekteli, kemenangan team liverpool nie   sebab hero dorang yng agak lincah tadi maen, namanya "Dirk Kuyt". beliau kasi gol pada minit 34,39, dan minit 65. emang pantas lar nie orang. aku pun, hampir-hampir tukar team, time tenguk dia beraksi di padang tue. hek.hek.hek.!.,

dirk kuyt - hero match malam nie :P

Btw, team kecintaan intan payungku "M.U forever" tidak juak pulang ngn telur bulat.  nie nak credit kat Javier Hernandez sebab kasi gol pada minit ke-90. dengan 1 gol nie harap harap uncle alex tak lah mengaum cam harimau kat players nya. Even kalah begitu aku tetap "benci tapi sayang " ngn team febret ku nie..  "MU FOREVER bha.hek.hek!..

GLORY.! GLORY ! MU

nota tangan :
biar kecewa, M.U tetap di hati !
glory ! glory ! glory !..

p/s :
to reader nie, jgn plak ada rusuhan d blog aku oke. peace bha!

p/s:
as salam...