GENK XOXO

Tuesday, March 29, 2011

demi KESEHATAN mu..aku kasi OFF bha lampu...:D


assalamualaikum...

hallo..hallo..ni hou ma?..wo en hou..opppss..merepek sudah aku lewat-lewat malam nie..hahaha!..hari nie hari yang paling memenatkan lah..pa tidaknya, malam-malam practice dancing ala-ala korean untuk dinner malam jumaat nanti..eceeehhh...kalo bukan sebab teda wakil orang melayu dance..ndak ku join tue ..(tipu)..nasib juak 1 malaysia la katakan...

hah!..ekteli..kali nie aku nak share ngan korang tentang event 1 dunia ..korang tau ker???..ermm..oke..oke..
nie..nak cite la kan...event nie memang julung kali lah diadakan tuk celebrate "60 HOUR EARTH" pada 26 mac 2011 ari sabtu tue ...kat sini..ermm..bule katakan semenjak aku menjejakkan kaki di universiti nie..nie lar 1st timenya budak-budak MPP menyahut seruan jimat elektrik & save bumi selama 1 jam...rasa-rasa macam da lambat sangat aku post kan..benda tue pun da berlalu..tapi aku tak kesah..yang penting otak + hati ku bersatu mau mempostkan juak entri ini..haha!

UMSKAL pun sahut bha seruan kasi mati lampu..cayalah!!
pandangan tepi...nie lar pelita kecil yang kami nyalakn time  electrik di putuskan...tapi kan..aku heran juak...asap2 nie x merbahaya kat bumi  ker???ermmmm

cantik kan..:)
semangat juak budak-budak nie :P

macam anak-anak kecik jak..semangat pegang lilin..tapi best oh!.
tenguk tue..siap pegang magic c doraemon lagi ...

opsss...sesat plak nie..amek pic solo2 lagi tue...aisshh..anak sapo la nie kan..

nie budak-budak nakal..sukak kasi mati lilin orang..haha!


hah!...semangat kan budak-budak kampus ku nie..ermm...tapi..apa2pun..aku hepi lar tahap dewa sebab...aku pernah juak terlibat dengan aktivti menyelamatkan bumi...(cam dragon ball kan..selamatkan bumi???)..plsss...haha!..bha..itu sak lar.tuk kali nie..bantal pun da memanggil tue...ngeee~~~

nota tangaan :
hargailah bumi kita..tua sudah pun..tggu jak masanya...erm..pikir2 lar yer

p/s:
pesanan penaja : lops budak2 dalam pic nie sume..:D

p/s:
as salam...

Sunday, March 20, 2011

Charlie's Angel versi BUDAK SKOLA

 assalamualaikum...

pernah tak korang terpikir untuk berpakaian ala-ala korporat gitu?..eceehh..saja tu aku nak tanya..mau mengasi JELES kat korang nie hik.hik.hik...kalo korang nak tau pakaian ala-ala korperat nie cam pakai pakaian formal orang-orang kaya pi keja di opis contohnya blazer, pakai niktai (tie), kasut high *heal* yang ber shining ala-ala bintang dan macam-macam lar. (nie kes malas nak xplen la ni..:D)
.
.
.
haha!..aku tak nak berteka-teki lama-lama sebenarnya...otak aku pun penat nak pikir lagi. haha!..ekteli. aku nak share kejayaanku "khatam"  dalam final year presentation ato lebih ringkas budak-budak sini bilang (FYP)...macam keren jak kan..fuyyyooooo!..
(-_-)
.
sweet nyer ^^
kalah charlie's angel tak ??
haha!...trip-trip charlies angel lagi...tp macam betul kan...eeeee..terlebih sudah...


wanita-wanita berjaya ! :)

 
nie..gabungan tiga negara nie..opsss...negeri..hek.hek..sebelah kiri dari semenanjung, tengah tue orang sabah...& ujung kanan tue..orng sarawak!..kawaaiii tak ^^


 kawan-kawan sekepala batu ngan aku..ging karas kalo orang sabah panggil..




opppsss...nie jangan di tatap lama-lama taw..ngee~~!


gengster :P
memang bidak la nie pic..cam model tangga sak kan :P


pandangan belakang
uiseh...ni kali lah..haha!..aku sukak banget nie pic..buli dapat award nie kan..kahkah!
.
.
.
.
hah!..amacam puas ati tak tenguk orang berpakaian ala-ala koperat gtu!..eceeecehh...btw,,nie nak kredit kat cik ungu kidal...sebab kalo beliau tak da time tue...tak dapat la korang tguk pic hot nie..(trip-trip femes lagi)..haha!




nota tangan :
FYP aku dah lama rasanya..kalo tak silap tanggal 23/1-11 g bersamaan ngan hari ahad tueeee....kengkawan aku yang tertanya-tanya mana pic FYP aku..hah!..silakan la tguk..:D


p/s: 
nak tnya nie...kami ada IRAS charlies angel tak..ngee (gurau jak)


p/s:
as salam....

Friday, March 18, 2011

PENGUNGUMAN RINGKAS

assalamualaikum...

hari jumaat bersamaan 18 mac 2011..pukul 10.56 pagi ini, tercipta lagi sejarah baru dalam dunia khayalan ku ..hek.hek...u guys taw ker..ini kali ke-3 aku mendesign bolg ku nie...tapi..bebanyak design yang aku suka...warna merah juak jadi pilihan ati...amcm? kiut tak blog aku...(mintak pujik sikit)..lol...

design blog ku yang ke-2...rindu plak :)
.
.
.
design kali nie..aku just nak buat ringkas and tak nak letak banyak widget..tapi..paling penting kaler nyer MERAH hati gitu...
....
..
.

well..harap-harap korang yang tak suke kaler kaler merah ..jangan plak stop berBW kat blog aku yer...hek.hek...

peace NO war!

nota tangan:
pesanan ikhlas dari empunya blog..i heart u guys!!

p/s: 
aku sukak banget ngn kaler merah..hek.hek.

p/s:
as salam...








Monday, March 14, 2011

kerana BUDI..aku jatuh HATI

assalamualaikum...

hai sume..hari ni sehat?..kalo tak sehat, jgn lupa jumpa bomoh...eh..pak DOC. haha!..aku nak ingatkan korang nie, jangan main ujan taw..skang nie tengah havoc tentang nuklear jepun meletus dan mengakibatkan ujan asid...kesannya..kalo terkena kulit kita..bisa-bisanya dapat penyakit kulit, gugur rambut, & paling teruk pun kena penyakit cancer..huk!..so, korang jangan nak buang tebiat plak nak beromantika di bawah percikan air ujan oke!!!

AWAS!!!!..

oke..oke...oke...
berbalik ngan title entry aku...hari nie aku terbaca satu cite menarik kat cik abang METRO..tentang satu kisah cinta anak dara ngan pacarnya kakek-kakek tua ( warga emas kalo orang malay cakap).kalo di ikutkan butiran akhbar tue..bibit cinta mereka nie bermula dengan insiden 'WRONG NUMBER" sehingga ke jinjang pelamin...mesti korang familiar kan ngan ayat tue..ala..yang kena bold tue...hek.hek.... spesel tuk kaum  cowok-cowok.. tactic nie selalu di gunakan tuk dekatan ngan cewek idaman..iya kan???...! jadi kalo
di pendekkan ...korang baca la sendiri di nikah datuk kacak" tuk cite yang lebih detail...


DBSK-WRONG NUMBER....sarangeyo oppa!!!~~

btw...berdasarkan kisah romantika de amore nie..aku rasa...sangat terpanggil tuk tampil kehadapan..mengutarakan idea-idea gilakku tuk mengatasi permasalahan ini ( ayat paling skema di universe..haha!)...dan hasilnya....
......
....
..
1. kalo ada orang miskol...tapi teda namanya korang save...kasi biar jak...kalo penting tue..mesti dia kol balek..
2. bagi yang dah ada bf, kalo ada yang ngurat..korang suh lah bf korang sambut tepon & marah tue orang. ( & x lupa juak yang single (teda bf. (huk!)..suh kawan lelaki lain tolong cakap bagi pihak korang.
3. cara paling selamat...kalo tue orang sukak kaco korang..cara ter "effective"...buang simkad lama..beli yang bru ( pendek kata no.baru lah..hek.hek.)
4.last but not least..eceeeecehh!...kol pak polisi..


nota tangan:
amacam...korang se7 tak ngan idea bernasi nie...kalo setuju sila la kerutkan dahi anda...haha (gurau jak oke)!


p/s:
mudah-mudahan kita sume di jauhkan dari masalah camni..(amin 44 X)


p/s:
as salam...

Friday, March 11, 2011

I Lab U "CIP"

assalamualaikum...

halo!..halo..! sume..hari nie aku teringin mencoret kat diari tercinta banget nie..dua ari di tinggalkan, cam 20 abad jak rasanya..tettttttt (aku buhung tue)..sebenarnya, aku ndak da mood berblogging 2-3 hari nie sebab hal-hal yang tidak dapat di elakkan (buhung sunat lagi). today..(eececceh..trip-trip om putih kunun)... aku Share sikit tentang sesuatu nie..sssshhhhhhh..segan bha mau kestaw...mabe korang da taw..tapi shy-shy cat bilang ndk taw..hek.!hek!..tapi alang- alang kan..nah! scroll pie bwh cepat!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rehat jap
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
opsssss..stop-stop...!!!! aku bilang stop oke :D
.
.
.
.
.
jeng..jeng..jeng...

video
"camceng"


kesimpulannya, korang rate la sendiri video nie...first tguk, tersangat tacing (sedey)..second tue cam mintak pujik jak..third time..baru lah..ketawak berguling-guling  :P.. 


nota tangan :
ekteli..dalam 2-3 ari nie kwn 1 batch past away (Al-fatihah)..so, teda mud main-main...tapi bapak ku bilang.."life must go on"...so...

p/s:
terasa emo plak aku kan..

p/s:
as salam....

Tuesday, March 8, 2011

PEMALASNYA NIE BUDAK.

assalamualaikum...

fuhhh! aku penat !!!
pagi- pagi kena bangun awal mo pie kuliah. huh!..ni lah trend budak kampus. kalo teda kelas pagi, bule plak bergadang malam main social network macam fb, mysapce & paling syiok berblog sambil stalker & walking di blog kawan lain.eh!.eh!.(jangan kamu buhung sana).. aku ngerti betol gayak-gayak kamu nie. spesel nie hah, student yang ndak pandai-pandai tobat cam aku . hek.hek!

sebenarnya, aku mau share satu benda bha nie. tapi ndak tau mau mula dari mana...malu bha aku..tettttt..(aku buhung ) ..
oke.! aku direct to the point ah..
 time kuliah pagi tadi, aku dengan penuh dedikasi (aku buhung lagi) mendengar lecture S.M.(strategic managment)...time ku belek-belek tu buku. aku jatuh cinta ngan satu sajak yang teda title. so, aku mo sharing & caring ngan kamuorang la nie..pastu pandai-pandai lah analisi maksudnya oke.!

There is a time for everything,
a time to born and a time to die,
a time to plant and a time to uproot,
a time to kill and a time to heal,
a time to tear down and a time to build,
a time to weep and a time to laugh,
a time to mourn and a time to dance,
a time to scatter stones and a time to gather them,
a time to embrace and a time to refrain, 
a time to search and a time to give up,
a time to keep and a time to throw away,
a time to tear  and a time to mend,
 a time to be silent and a time to speak,
a time to love and a time to hate,
a time for war and a time to peace,


the end~~~~


nota tangan:
kalo kamu perasantan, nie sajak cam kenak di hati kan...dia mo kestaw yang  nie lar benda yang kita buat dengan masa yang kita ada..hek.hek.hek.!

p/s:
trimas bacanya...& SELAMAT HARI WANITA 


p/s:
 as salam...

Monday, March 7, 2011

KATCEWA "M.U"

                                                            assalamualaikum...

 aku benci MU!!!...bisa-bisa nya kalah dengan liverpool. hul.huk.huk.!...even aku nie bukan lah peminat tegar ( aku buhung) dan sebab kaler baju M.U warna merah,  tp oleh sebab team M.U yang first aku kenal dalam dunia bola EPL, aku turut sedey dengan kekalahan  yang agak menggirangkan  mendukacitakan tadi (agak tacing ya di situ.huk! )...


LIVERPOOL 3                                        MANCHESTER UNITED 1
nie, nak ulas sikit tentang match dua team ebat nie. ekteli, kemenangan team liverpool nie   sebab hero dorang yng agak lincah tadi maen, namanya "Dirk Kuyt". beliau kasi gol pada minit 34,39, dan minit 65. emang pantas lar nie orang. aku pun, hampir-hampir tukar team, time tenguk dia beraksi di padang tue. hek.hek.hek.!.,

dirk kuyt - hero match malam nie :P

Btw, team kecintaan intan payungku "M.U forever" tidak juak pulang ngn telur bulat.  nie nak credit kat Javier Hernandez sebab kasi gol pada minit ke-90. dengan 1 gol nie harap harap uncle alex tak lah mengaum cam harimau kat players nya. Even kalah begitu aku tetap "benci tapi sayang " ngn team febret ku nie..  "MU FOREVER bha.hek.hek!..

GLORY.! GLORY ! MU

nota tangan :
biar kecewa, M.U tetap di hati !
glory ! glory ! glory !..

p/s :
to reader nie, jgn plak ada rusuhan d blog aku oke. peace bha!

p/s:
as salam...

Saturday, March 5, 2011

AKU JOIN CONTEST NIE !!!!!

assalamualaikum...

entri kali nie, aku nk "jom heboh" cikit tentang  pencalonan ku dalam contest * jom cover mulut*...(macam nak menang award plak kan)..hek.hek.hek!..ekteli, nie 1st time aku join contest dalam dunia blog nie...jadi nak spesel credit tuk cik halusinasi sebab invite aku join contest kat blog nya. btw, kamu yang tengah baca nie pun bole juak enter contest nie. senang jak, ikut sak step-step kat bawah nie:


Syarat-syarat untuk join contest ni:
1) Perlu menjadi follower dalam blog ni. Senang beritahu siapa pemenangnya nanti kan?
2) Wajib letakkan gambar di atas ni dan link ke entri ni. Senang untuk nak check peserta yang join contest ni...
3) Upload 1 gambar anda, atau gambar anda dan kawan2, atau gambar gf/bf anda (sesiapa pun tak kisah). Asalkan kreatif. Nak edit pun boleh, tapi asalkan gambar tu semuanya cover mulut. Baru adil kan? Jangan letak gambar omputih sudah.
4) Tag 2 orang kawan anda dan pastikan mereka tahu juga tentang contest ni. Kalau nak lebih pun tak pe. Lebih meriah contest ni^^
5) Sudah siap! Tinggalkan link anda ke ruangan comment entri ini.Mudah kan?

.............
......
...
..

so, dengan penuh bangga tahap gaban & suka-sukanya, aku pertaruhkan pic yang terhot di abad ini (kunun)...ini pic bff aku kat UMS nie,.. kalo  aku tak tipu la kan, rasanya aku amek pic nie time jalan-jalan d blog eh bandar sekitar labuan yang terKASIH (buhung lagi)..jadi, tanpa membuang masa korang baca entry nie lama-lama, aku trus ke main point lar...
jeng..jeng..jeng..
...
..
amcam..kiut + hot kan..hek.hek.hek..


nota tangan :
 harap-harap nie pic bule menang kan...ag tag budak2 bwh umo nie..he.he.he.!



cik ungu
c EB
cik atie


p/s :
spesel tenkiu to both my pren nie...kalo kita menang..kita minum cola 1 botol oke :D
eh.eh.eh...nak promo cikit..kwn aku yng sebelah kiri tue pun ada blog gak..nti check it di  cik tini oke..

p/s:
as salam...

Friday, March 4, 2011

YAhooooo...AKU SKEMA !....


salam semua...


...Nama ku rara ibnu...aku budak sabah. skola d ums. umo..tetttt...hobiku suka makan , masakan mak. warna kegemaran merah. kenangan manis time jalan-jalan ngn family. kenangan pahit putus ngn c teeeeettt...( yg ini ceta buhung). cita-citaku ingin menjadi stalker yang berjaya!...fuhh!!..masih ka kamu ingat time kecik-kecik dulu kan , kalo kengkawan mintak biodata , kebanyakan dari kita pasti tulis sejibik-jibik ngn ayat-ayat  PHD kat atas tue..spesel tuk bebudak sabah la...( ala..kedapatan sdh..hek.hek.hek.)...


ingat zaman skola dulu..SKEMA sak pie skola.:)

btw, skema nie bukan tiper diri aku yang setulusnya.(adedeidei..ckp indon lg)...teda dalam kamus idupku maksud2 skema nie..hekhek...lau korang gmna plak? skema ka kamu di luar tue.....di kampus nie, bule d kira bha bepa kali aku pakai ic skola ato kad matrix pie kuliah. aku syukur juak, sebab nasib aq baek jer time spocek d depan bangunan kuliah..ndk tertangkap nie..lain lg kes memakai jeans pada hari-hari formal...hekhek!..sometime...terlintas juak d kepala otakku yang agak keras nie tuk  jadi skema even sekali ...jadi, untuk merealisasikan nawaitu ku yang baek dan terpuji itue...aku kasi gerak juak niatku ...

jeng..jeng..jeng
...........
.
 Bermudelkan abng matric ( dlm poster tue) mejadikan aku & teman sekepala batu ngn aku menskemakan diri tuk men copy & paste step-step pemakaian kad matric yng betol...dan hasilnya...seperti yng terpampang di bwh nie.!


                               " saya memakai kad matric..anda bagaimana?"


sila tunjuk rasa hormat anda (tabek)
yakin...
junjung kad matric anda
berdiri tegak..
pastikan kad matric anda mudah di lihat.
.....
...
..

AMARAN KERAS!!! sebarang aksi  gambar-gambar under 18 sx... yang di paparkan sebentar lg teda bule d tiru ato di ciplak d rumah..oke!.hek.hek.hek.


+
=
opppp..jgn mereng oke!


notA tangan :


sume pic nie d ambek atas dasar strees "jiwa kacau" la katakan...
btw..."DONT TRY THIS AT  HOME" oke...


p/s: berkaitan ka title entry nie ngn isi-isi pntng d bwh tue?..(trip2 soalan skema)..hek.hek.hek.!


p/s: as salam......


Tuesday, March 1, 2011

"HYE encik MAC, BYE cik FEB"

salam reader~~~


tik..tik..tok..opsssss bulan Mac sdh..huhu...(trip sedih nie)...
.
.
.
tguk tue...=========> cik feb da tgglkan kita,,babai cik feb..jumpa g thn depan..tue pun lau umo panjang..insyallah!..amin3..
.
.
well, lau d imbas muka balek...da hmpir 3 bulan aq d sini tnpa sapa menemani..mksd aq family aku lar...hek.hek.hek.!
.
.
anyway!.., dekat  dua bln lg,  berakhir lar pengembaraan ku brsama2 teman tercinta d sini..yng ndk sabar nie, pasal mo pegang tue sijil keramat time konvo & lempar2 topi cam dlm tibi...mcm siok d tguk, jdi mo d ikut..paling2 pun mo lompat2 pastu snap bnyk2.
.
.
.
intermission..???
ihsan pacik gugel..

 ekteli,!, aq skng nie dalam dilemma mencari tmpt praktikal tuk bln mei nie...bukan aq sak, tp majoriti student yng 1 kos ngn aq turut alami trauma yang sama...sebabnyer kos aq nie terlalu luar biasa (kunun) & susah mo d tmptkn d mna2 bhgian dlm (e & f)...agak sandik juak d c2, tp pa ble buat kan terpaksa sandar ngn application form yng aq antar kat company yang laen lg...
.
.
.
dan agak tacing d situ  bila pengurus LI yng agak baek tue, extend due date smpi awal bulan 5..fuhhh!~~~~lega ckt......
.
.
.
nak d pnjgkan cite...ni hah!..aq agak heran bin ajaib bila kwn2 aq yg laen dpt offer smpi 4-6 company..yng aq nie antar bebanyak...word " dukacita" jak smpi...jadi, agak familiar lar ayat tue ngn diriku skng....bak kata kwn aq " selalu jadi tester"  ..sabo aje lah!
....
.
.
.
so, "harap sgt mslh nie dapat di slesaikan dgn segera bagi mengelakkan aku menyambung pelajaran tuk semester yang ke-7"...oppppssssss..palis2, simpang malaikat 44..hek.hek.hek.!
....
..
.
.
.
.
foot note: 
aq da usaha, so kena kuat berdoa & tawakkal sak..
insyallah, there is a way!

wish me luck..(,")...


p/s:
trimas baca nya!..hek.hek.hek!