GENK XOXO

Tuesday, March 8, 2011

PEMALASNYA NIE BUDAK.

assalamualaikum...

fuhhh! aku penat !!!
pagi- pagi kena bangun awal mo pie kuliah. huh!..ni lah trend budak kampus. kalo teda kelas pagi, bule plak bergadang malam main social network macam fb, mysapce & paling syiok berblog sambil stalker & walking di blog kawan lain.eh!.eh!.(jangan kamu buhung sana).. aku ngerti betol gayak-gayak kamu nie. spesel nie hah, student yang ndak pandai-pandai tobat cam aku . hek.hek!

sebenarnya, aku mau share satu benda bha nie. tapi ndak tau mau mula dari mana...malu bha aku..tettttt..(aku buhung ) ..
oke.! aku direct to the point ah..
 time kuliah pagi tadi, aku dengan penuh dedikasi (aku buhung lagi) mendengar lecture S.M.(strategic managment)...time ku belek-belek tu buku. aku jatuh cinta ngan satu sajak yang teda title. so, aku mo sharing & caring ngan kamuorang la nie..pastu pandai-pandai lah analisi maksudnya oke.!

There is a time for everything,
a time to born and a time to die,
a time to plant and a time to uproot,
a time to kill and a time to heal,
a time to tear down and a time to build,
a time to weep and a time to laugh,
a time to mourn and a time to dance,
a time to scatter stones and a time to gather them,
a time to embrace and a time to refrain, 
a time to search and a time to give up,
a time to keep and a time to throw away,
a time to tear  and a time to mend,
 a time to be silent and a time to speak,
a time to love and a time to hate,
a time for war and a time to peace,


the end~~~~


nota tangan:
kalo kamu perasantan, nie sajak cam kenak di hati kan...dia mo kestaw yang  nie lar benda yang kita buat dengan masa yang kita ada..hek.hek.hek.!

p/s:
trimas bacanya...& SELAMAT HARI WANITA 


p/s:
 as salam...