GENK XOXO

Thursday, November 17, 2011

aku masih DISINI!

assalamualaikum w.b.t...


ermmm....blog aku nie ber lalang-lalangan sudah...hihi
maaf la sebab tak dapat walking2 dan berjoging kat blog korang atas sebab musabab yang bersebab dan tak dapat di elakkan...

btw..thanks kat korang..sebab tak remove aku lg dari bloglist and setia selalu...
terharu gue..ceh..wah!..

skang nie...aku lagi buze gilak mengurus KONVO...so..doa kan semoga sume berjalan ngn lancar ea...

t, kita jumpa g...as salam






love, Rara IBNU...(^^)

Friday, June 17, 2011

lama benor tak jumpa noh!

Assalamualaikum...

halo! halo! wass up..wass up.. 
wahHHH.....kangen band benor dengan belog aku nie....
kalo di tambah, tolak, darab dan bahagi..emangnya dah sebulan tak update eh! huhu!
.
.
ekceli, aku nak mensen sini yang aku kangen sangat nak stalker belog kawan-kawan, baca entri hot,joging belog and  join contes-contes dengan korang....huisssshhhh.....
ermmmm...mesti korang pikir belog aku nie da tak berpenghuni kan...berhantu gitu + berjanggut lalang  sudah..hohoho...
.
.
Dan...dengan entry aku yang taklah seberapa panjang dan pendeknya ini, aku mau mengkhabarkan dua khabar iaitu berita baik dan buruk kat korang.
.
.
Berita baiknya aku nak korang tau yang ..aku nak aktif balek ber BLOG! yeayyy!!..pasni..lebih kerap la nanti korang nampak update belog aku kat dashboard korang!..hihi ^^
&,
Berita buruknya....aku kembali bersaing untuk rebut cinta EN.nuffnang...Opss! jangan marah..nanti kena jual!..haha !!!

WELL! setakat ini  jak lar entry pembuka aku..aku tak mau cercite-ceti semua, nanti tak surprise la katakan..eceeeeehhh!
bha! nanti jumpa di entri akan datang..adios..



nota tangan:
p/s: wei! rindu gilak sama belog belog korang..opsss..belog jer bukan tuan tanah belog oke! hihi

p/s:
btw! thanks olls sebab selalu memeriahkan traffic belog aku nie sepanjang cuti hanimun ku..haha!! muchas gracias me amor..

p/s:
Assalamualaikum..

Tuesday, May 3, 2011

unTITLED!

Assalamualaikum...

Syukur...SyukuR..Syukur..Alhamdulillah..!

FIRSTLY....Terima kasih Ya ALLAH..akhirnya...aku dapat menjawab dengan baik paper last tadi.
2ND, finally... penantian selama 3 tahun (6 semester) di UMSkal nie berakhir  juak pada tanggal keramat ( 3.5.2011, selasa) hari ini )
lastly...aku nak war-war kan yang aku da dapat meng UPDATE kembali blog tercinta nie setelah hampir sebulan tak da cite..yeayy!!!!
.
.
.
EKTELI, entry kali nie adalah coretan EDISI khas buat kawan-kawan seperjuangan sepanjang sesi 2008-2011 di UMSkal..spesel untuk kengkawan satu batch aku (HE 20 international banking & offshore) 
.
.
kalo di imbas muka...memang tak sedar masa berlalu begitu pantas...benar lar pepatah melayu iaitu " masa amatlah mencemburui kita"..hik.hik.hik....
 rasa-rasanya sepanjang tiga tahun mencarik ilmu di kampus nie..memang banyak dugaan + cobaan lah... tapi paling ndk bole lupa...time 1st menjejakkan kaki di labuan nie..bole lar dikatakan tujuh hari, tujuh malam berendam air mata sebab mau pulang ..(sob.sob.sob)..tapi start dari situ juak...aku dengan jayanya dapat membuktikan bahwa aku nie bisa berdikari seperti anak-anak yang lain..hahaha! (ketawak penjahat)
 (^-^)

oke..oke..stop!!..kalo  aku mengarang tentang liku-liku perjalanan hidup...rasanya...3 hari pun ndak siap..so..
aku nak korang lihat  + saksikan sendiri teman.temanku yang menjadi peneman sepanjang menimba ilmu di UMSKAL ini :D
.
.
.
fonto~eita~dee
 tiga sekawan nie bole katakan 24/7 bersama..dengar2 pie tandas pun sekali..tapi lain2 toilet lar..aik jgn mereng oke ! :D


Ging2 indian kat kos aku ( inthu, nalini. kasturi ngan thilaga)

ini time BBQ fasa pertama dorang tak ajak aku huhuh...( werda, effa, yoges, my love (ema..hihhi), anis, nana, fizan, chuck, lydia, oniel & the most  blur man in class + macho ( nicholas sia) !

maha annie, baby (saras) n & my love kogi

enang, seventeen, lola & mini...

hah! tguk tue...the only one ah cai inter. student kat kelas aku ( wang zhe) di apit mesra ole jelitawan amoi chantek..kei kei, mei, and yien lee & ching mui )...

wow! the most superboys in HE 20 ( robert, thien, chin fook liong, , thomas kiew victor tan  zha hou, jamri, habib, azrul & houng)...sorry for the wrong spelling..yang pnting bunyinya sama..hihi 


posing maut owh! kat pic nie ada rodiah, azni & rashidah...dorang bertiga nie low profile sikit...so...aku pun segan nak tegur..apa2 pun..aku tetap ingat nama korang bha!

time wonderful dinner koa he 20~~~cam taw2 jak dorang nie..masing2 ada partner...jeles aku :D

FYI, nie lagi geng yng tak bole di pisahkan...kemana-mana pun  mesti bersama ! (roomate ( nadia), wana, yin2 & clarice. 
ekteli dua orng yng tak pena aku tegor...time sem nie lar baru dpt bercakap...bole lah katakan dorang nie flower boys dalam kelas ( zahid (baju merah) & azlan ( baju itam strip biru)

aksi semangat panggang ayam..ely, mickey nasir, & steve

opssss..yang merah nie..juara raja lawak he 20 ( pomen) haha!...baju pink tue...paling kecik dlm kelas...namanya florence

geng penghambur ( mimie, ana, chuck, anto (leader), fizan ( penari kebangsaan..haha) & DD c pencinta wanita..kahkah!

opsss....ini lar geng ku yng ter*****...i lop u bebeh..muaxxx
Ekteli...aku panggil group nie group " wondergurl"...sebab selalu berlima..hihhi..sorry ea...( dila, baziah wawa, effa & anis)
ini cik ungu +  wendy !..c tuttttt..punya amoi..XD

the most " becok" ..haha! dia sukak nie sign (!!!)~~~..btw....thnk aisha for cherish us with ur  DEVIL  laugh !!!
HOT KAPEL  dalam kelas aku..haha!..jgn marah :D

FINALLY..WE ARE HERE....!

i heart u guys! so damn much!





nota tangan :
kat sini aku nak minta maaf banyak-banyak kalo ada "TER" kat korang...aku sedey wei....huhuhhu....(-_-)...


p/s : 
opssss.....entry nie agak panjang kan..tapi...tapi aku tak nak ketinggalan  tuk catatkan hari yang bersejarah ini (3/5/2011) sebagai tarikh keramat dalam chapter kehidupanku untuk tatapan di masa depan  kelak..ececehhhh....last but not least...."C U olsss AT konvo "


p/s :
halalkan pic yang aku curi dari album korang ..peace!!!!!!


p/s :
assalamualaikum...

Sunday, April 10, 2011

selamat tinggal blogger sekalian :D


Assalamualaikum w.b.t


HARI NIE AKU NAK TULIS DENGAN KASI CAPLOCK AYAT-AYAT KU (mintak pujik lagi)...YEHAAAA!
oke..oke..aku maen-maen jak..hihihi...
ekteli..ni lar entry aku yang terakhir..so..dengan sedey dan duka lara di hati..eceeeeceh...
aku mengundurkan diri dari bersaing rapat merebut EB encek NUFFNANG dengan kawan-kawan sekalian...
(-_-)
.
.
.
eheeee...korang suke lar tue ..buwekkk....
hehhee..sorry ar..aku rasa sekarang nie cam mereng sak otak ku nie...barangkali exam da dekat kut...sebenarnya aku nak kestaw kawan-kawan, mebi sepanjang bulan 4 nie aku tak kan memPOST entry lagi sebab mo concentrate tuk final sem EXAM ..aku nak juak capai DEAN LIST tahun nie (amin)..itupun kalo bole lar :D

aku siap buat jadual untuk mengira detik-detik last ku kat  UMSKAL nie sebelum melangkah  ke alam pekerjaan nanti..insyallah!!!!
bukan pasal nak study jer...sekarang nie aku sibuk memPACKING kan barang untuk di angkut balek ke kampung halaman (YEAYYYY!)...dan paling penting dengan berbekalkan 25 hari lagi di sini ..masa nie lar nak hargai masa dengan geng-geng keras disini..al-maklum la kan..kawan-kawan bukan saja orang SABAH...tapi..ada yang tinggal kat peninsular, sarawak, brunei..& paling jauh  kat turkey dan china...huh!

selamat tinggal kawan-kawan ..semoga berjaya di mana saja kita berada :D


hah!..takat sini jer lar entry nie..nanti pas exam ...kita jumpa balek oke ya ging-ging blogger semua!!!..muaahahahha
btw...aku juak nak wish kat korang yang nak final XM nie..mudah-mudahan kita lulus dengan berGAYA!!!..hihi
gud luck!!



nota tangan :
sampai ketemu di entry akan datang..muahahaha

p/s :
wish me luck ya

p/s:
as salam...

Tuesday, March 29, 2011

demi KESEHATAN mu..aku kasi OFF bha lampu...:D


assalamualaikum...

hallo..hallo..ni hou ma?..wo en hou..opppss..merepek sudah aku lewat-lewat malam nie..hahaha!..hari nie hari yang paling memenatkan lah..pa tidaknya, malam-malam practice dancing ala-ala korean untuk dinner malam jumaat nanti..eceeehhh...kalo bukan sebab teda wakil orang melayu dance..ndak ku join tue ..(tipu)..nasib juak 1 malaysia la katakan...

hah!..ekteli..kali nie aku nak share ngan korang tentang event 1 dunia ..korang tau ker???..ermm..oke..oke..
nie..nak cite la kan...event nie memang julung kali lah diadakan tuk celebrate "60 HOUR EARTH" pada 26 mac 2011 ari sabtu tue ...kat sini..ermm..bule katakan semenjak aku menjejakkan kaki di universiti nie..nie lar 1st timenya budak-budak MPP menyahut seruan jimat elektrik & save bumi selama 1 jam...rasa-rasa macam da lambat sangat aku post kan..benda tue pun da berlalu..tapi aku tak kesah..yang penting otak + hati ku bersatu mau mempostkan juak entri ini..haha!

UMSKAL pun sahut bha seruan kasi mati lampu..cayalah!!
pandangan tepi...nie lar pelita kecil yang kami nyalakn time  electrik di putuskan...tapi kan..aku heran juak...asap2 nie x merbahaya kat bumi  ker???ermmmm

cantik kan..:)
semangat juak budak-budak nie :P

macam anak-anak kecik jak..semangat pegang lilin..tapi best oh!.
tenguk tue..siap pegang magic c doraemon lagi ...

opsss...sesat plak nie..amek pic solo2 lagi tue...aisshh..anak sapo la nie kan..

nie budak-budak nakal..sukak kasi mati lilin orang..haha!


hah!...semangat kan budak-budak kampus ku nie..ermm...tapi..apa2pun..aku hepi lar tahap dewa sebab...aku pernah juak terlibat dengan aktivti menyelamatkan bumi...(cam dragon ball kan..selamatkan bumi???)..plsss...haha!..bha..itu sak lar.tuk kali nie..bantal pun da memanggil tue...ngeee~~~

nota tangaan :
hargailah bumi kita..tua sudah pun..tggu jak masanya...erm..pikir2 lar yer

p/s:
pesanan penaja : lops budak2 dalam pic nie sume..:D

p/s:
as salam...